Львівську скульптуру «Глорія» передали в музей

2151 0
Законсервований оригінал скульптури «Глорія», який понад два століття був окрасою кам’яниці на площі Ринок, 3, передали до Львівського історичного музею, інформує начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.
Фото: urban-project.lviv.ua

Фото: urban-project.lviv.ua

Кам'яні фігури «Глорія», скульптурні групи Путті та кам'яні вази з будинку на площі Ринок, 3 знаходились в дуже поганому стані та потребували невідкладних стабілізуючих заходів. Перші заходи з консервації скульптур були проведені відразу після їх демонтажу 2008 року Відповідно до фахового висновку реставраторів та експертів з каменю, було прийняте рішення, що автентичні скульптури не можуть більше зберігатися на фасаді будинку через значні пошкодження каменю, який в такому випадку продовжуватиме руйнуватися. Тому на фасад скульптури вертаються у вигляді копій. Про це tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Так, 30 жовтня цього року на пл. Ринок, 3 повернули копію скульптури «Глорія». Роботи по виготовленню копії скульптури розпочалися ще наприкінці 2012 року. Автором копії скульптури є львівський скульптор Орест Дзиндра. Нову скульптуру виготовлено з полянського вапняку. Ручна робота скульптора максимально відтворює бароковий оригінал.

Всі роботи з консервації скульптури «Глорія» та виготовлення її копії проводилися спільно представниками проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» разом з управлінням охорони історичного середовища міськради. Спільне фінансування з українсько-німецького проекту та міського бюджету було розділене на 2 етапи. Загальна сума складає близько 650 тис. грн, з яких 554 тис. грн фінансував проект GIZ, а частка з бюджету міста складає 94 тис. грн.

Читайте також: Копію статуї «Глорія» повернули на площу Ринок. Фото


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!