Львівську «статую Свободи» відреставрували та підсвітять

5228 0
У Львові завершились роботи з реставрації скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість». Зараз працюють над влаштуванням підсвітлення.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Реставратори відновили позолоту на короні та факелі. Про це розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Завершилась реставрація центральної фігури нашої статуї «Ощадність». Це є хороший зразок співпраці влади та громади, бо кошти збирали на благодійному аукціоні. Роботи були складні, бо працювати треба було на висоті. Виконуючи проектну документацію, не було відомо, що промені на короні є позолочені. В процесі виконання робіт довелось це змінювати. Зараз ми працюємо над підсвіткою. Найближчим часом ця підсвітка буде функціонувати. Робимо це за кошти меценатів», – розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

Ініціатором реставрації у 2015 році виступив Університет банківської справи. Наприкінці 2015-го студенти УБС спільно зі студентами Львівського національного аграрного університету та Національного університету «Львівська політехніка» провели благодійний захід «Аукціон надій», метою якого став збір коштів на реставрацію скульптурної групи «Рільництво. Ощадність, Промисловість».

Додамо, 17-го січня об 11:00 год. на майдані біля пам’ятника Шевченкові відбудеться офіційне відкриття відреставрованої скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!