Львівську вчительку, яка цитувала Гітлера, звільнили зі школи

7914 5
Мар’яна Батюк відмовилася надавати доступ до можливості завантажити копії архіву її акаунту в мережі Facebook.
Фото: сайт ВО "Свобода"

Фото: сайт ВО "Свобода"

Заступницю директора з виховної роботи львівської школи №100, яка назвала Гітлера «великим чоловіком», вчительку історії Мар’яну Батюк звільнили зі школи. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Як йдеться у повідомленні, директор школи вручив Мар’яні Батюк наказ про звільнення та видав трудову книжку. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що у львівських школах не можуть працювали люди, котрі прославляють Гітлера чи Сталіна.

«Ми не допустимо, аби в львівських школах працювали люди, які прославляють тих, хто вбивав мільйони українців. І Гітлер, і Сталін — це злочинці, на руках яких кров як наших предків, так і мільйонів людей інших націй. Якщо вчителька історії цього не знає — їй не місце серед дітей», — додав Андрій Садовий.

Учора, 24 квітня, управління освіти ЛМР вручило Мар’яні Батюк лист із проханням з’явитися у ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» для надання можливості завантаження копії архіву її акаунту в мережі Facebook. Однак учителька проігнорувала прохання та не з’явилась у зазначений час. Сьогодні в школі перед звільненням представники управління повторно звернулися до Мар’яни Батюк із відповідним проханням, але вона відмовилась. Такі дії стали причиною звільнення вчительки зі школи та потрактували як підтвердження її вчинку.

Читайте також: Львівським учителям пропонують взяти участь «нобелівській премії» для освітян

Нагадаємо, 20 квітня на сторінці Мар’яни Батюк у Facebook, котра працювала заступницею директора з виховної роботи у львівській школі №100 та водночас є депутаткою ЛМР від ВО «Свобода», з’явився допис,у якому вона називає Гітлера «великим чоловіком» та цитує його книгу. За кілька годин допис зі сторінки вилучили, натомість депутатка написала, що її сторінку зламали, а сама вона засуджує діяльність Гітлера.

Пізніше, у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила, що спершу вчителька визнала, що вчинила неправильно, втім у письмовому поясненні спростувала свої слова. Після цього у школі розпочали службове розслідування.


Читайте також:
25 Квітня, 2018 21:09
Людмила Гітлер був гарним художником, розбирався в музиці - любив Гайдна і Брамса, обожнював величну церковну музику Баха, але він був батьком фашизму, скільки людей по волі цього пройдисвіта згоріло заживо в печах і газових камерах Бухенвальда, Освенцима і в сотні других, що по його наказу були побудовані, людей до гола роздягали, відбирали речі, видирали з рота золоті коронки, з вух сережки і з рук перстені та в черзі заганяли до печей... А попіл везли в Німеччину як добрива для їх сільського господарства... А гестапо яке він створив, як ці нелюди знущались і вбивали людей, скільки "Мертва голова" знищила селищ в Україні, скільки замордовано і згоріло по церквах куди їх зганяла ця страшна коричньова чума. Ось про це мала розказати ця сцикушка, а не вчителька.
25 Квітня, 2018 16:49
Наталія От як сказав Андрій Садовий "Ми не допустимо..." так він і зробив. Обурливо, що так дискредитують молоді кадри!
25 Квітня, 2018 16:49
олекса Цю хвору "педагогиню" не тільки потрібно було звільнити, а ще й застосувати примусову кастрацію з лоботомією. Тільки спочатку завезти на екскурсію в Бабин Яр або Майданек
25 Квітня, 2018 15:19
Віталій А путлєр кращий від гітлєра?
Так у Верховній Раді є ціла фракція і не тільки ,хто підтримує путлєра і паРашу.Так чому вони досі депутати і при владі?
25 Квітня, 2018 15:14
Кот Але ж вчителька права. Гітлер велика людина, хоча й вбивця, винуватець військових злочинів. На жаль, великі люди бувають і серед поганих людей. Так, слово "великий" не є синонімом слова "гарний". Велика людина це та людина, яка досягла популярності, авторитету, отримала шанувальників-прибічників тощо. Гітлер в часи, коли був при владі, все це мав. Так що, політикани звільнили вчительку безпідставно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!