Львівську виправну колонію №48 виставлять на продаж

3523 0
Площа ділянки близько 10-ти гектарів.
Фото: Wikimapia.org

Фото: Wikimapia.org

Міністерство юстиції восени виставить на продаж Львівську виправну колонію №48, яка розташована на вулиці Хуторівка,2. Про це у своєму відеозверненні повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте також: Мін'юст пропонує подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. І це не жарт

«Ще у 2017 році було рішення заморозити цю установу. У лютому 2018 звідти вивезли останнього засудженого», – зазначив Денис Малюська.

Площа колонії, за його словами, близько 10 гектарів, тут більше 40 різних будівель площею понад 42 тис. кв. метрів.

«Для потенційного інвестора об’єкт цікавий, бо має непогане розташування, це недалеко від центру міста, а також усі інженерні мережі. Він годиться для промислової чи житлової забудови», – сказав Денис Малюська.

Колонію виставлять на продаж цієї осені.

Читайте також: У яких умовах лікують хворих Львівського СІЗО. Фото

Нагадаємо, міністр анонсував, що Мін’юст планує наприкінці травня – на початку червня розпочати переносити слідчий ізолятор у Львові з центру міста у на околицю. Як повідомляв раніше Tvoemisto.tv перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець, цього року уряд не передбачив коштів на проєкт перенесення львівського СІЗО №19 за межі центральної частини міста. 

Нагадаємо, про будівництво нового СІЗО у Львові за кошти інвестора говорять вже понад три роки. Раніше у Міністерстві юстиції повідомляли, що інвестор, який погодиться на участь у проєкті, отримає будівлю СІЗО, що на вул. Городоцькій, 20 (колишні «Бригідки»). Конкурс на пошук інвестора провели у 2017 році. Після цього з'явилась інформація, що інвестор хоче на місці старого СІЗО облаштувати торгово-розважальний центр. Проте така думка не сподобалась львів'янам і владі міста. Відтак були пропозиції додати до ТРЦ Музей жертв політичних репресій, а місто наполягало на тому, щоб забрати будівлю на свій баланс, та справа не просунулась. Зараз на вул. Городоцькій, 20 продовжують утримувати людей в очікуванні суду, хоча умови СІЗО є вкрай поганими.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!