Львівську юристку призначили суддею Конституційного суду України

16847 0
Оксана Грищук є професоркою кафедри теорії та філософії права, докторкою юридичних наук на юридичному факультеті Франкового університету.
Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Грищук

Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Грищук

Президент України Володимир Зеленський призначив професорку Львівського національного університету ім. Івана Франка Оксану Грищук суддею Конституційного Cуду України. Відповідний указ він підписав сьогодні, 26 листопада.

Читайте також: Ексголова суду на Львівщині очолив Конституційний суд

Участь у конкурсі виявили бажання взяти 22 правники, зокрема експерти ОБСЄ, судді, члени ЦВК, науковці, адвокати тощо. Семеро з них відібрала конкурсна комісія і за результатами співбесід Володимир Зеленський визначив двох кандидатів:

  • Петришина Олександра Віталійовича, президента Національної академії правових наук України.
  • Грищук Оксану Вікторівну, професора Львівського національного університету ім. Івана Франка.

 

Оксана Грищук є професоркою кафедри теорії та філософії права, докторкою юридичних наук на юридичному факультеті Франкового університету.

Зазначимо, що Конституційний Суд України складається з вісімнадцяти суддів. По шість призначаються Президентом, Верховною Радою та з'їздом суддів України. Кандидатуру на посаду судді Конституційного Суду обирають на конкурсних засадах. Суддя Конституційного Суду призначається на дев'ять років без повторного права бути призначеним на цю посаду. Перелік суддів КСУ дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!