Львівських мовознавців та громадськість закликають долучитися до популяризації української мови

1065 0
Наразі йде збір пропозицій та напрацювань проєкту програми підтримки української мови на Львівщині.
Фото: Цензор.нет

Фото: Цензор.нет

Львівських мовознавців та представників громадськості закликають подавати пропозиції до обласної програми популяризації української мови. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Читайте також: «Людина при слові, щоб бути людиною», – Андрій Содомора про значення мови

Зокрема, робоча група з питань напрацювання Комплексної програми популяризації української мови у Львівській області вирішила звернутися до провідних навчальних закладів та установ, відомих мовознавців, освітніх та культурних інституції області, громадських та, зокрема молодіжних організацій подати свої пропозиції до проєкту програми.

«Звертаємося до провідних експертів та установ, які займаються популяризацією та розвитком української мови. Збираємо зараз їхні пропозиції та напрацьовуємо проєкт програми підтримки української мови на Львівщині і маємо сподівання, що на вересень вийдемо на кінцевий варіант, який запропонуємо прийняти на сесії Львівської обласної ради», – каже заступник голови робочої групи з напрацювання програми, голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

Нагадаємо, що про те, чому українцям не важлива мова, хоч вона і є основою народу, що треба зробити найперше, аби врятувати її від ще більшої асиміляції з російською, і чому правила – це не головне, Тvoemisto.tv обговорило в спецпроєкті «Акценти Твого міста» з перекладачем, письменником, філологом, мовознавцем і науковцем Андрієм Содоморою.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!