Львівських митників судитимуть через махінації із «гуманітаркою»

1324 0
Через дії посадовців бюджет недоотримав 4,2 мільйони гривень.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Двоє працівників Львівської митниці ДФС та заступник начальника територіального управління Нацгвардії судитимуть за те, що вони налагодили «схему» ввезення на територію України брендового одягу італійського виробництва без сплати до бюджету обов’язкових митних платежів.

Посадовці завезли одягу під виглядом гуманітарної допомоги на майже 10 мільйонів гривень.

Майно зберігали на території військової частини. Внаслідок таких протиправних дій сума несплачених податків і митних платежів склала понад 4,2 мільйона гривень, кажуть у Нацполіції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили, а обвинувальні акти спередали до суду. Дії чиновників кваліфіковали за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Їм може загрожувати від двох до п’яти років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штраф.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!