Львівських підприємців запрошують об’єднатись

2471 0
Нещодавно Спілка українських підприємців, більш відома як СУП, відсвяткувала свою першу річницю. За короткий час їй вдалося розростися з об’єднання 18 бізнесів до організації з більш ніж чотирма сотнями членів. Розкажемо детальніше для чого була створена СУП та про принципи її роботи із виступу виконавчого директора Спілки Катерини Глазкової під час бізнес-сніданку, який проводили в рамках Весняного ділового форуму у Львові.
Фото: Прозорий Погляд

Фото: Прозорий Погляд

Спілка українських підприємців або СУП була створена у квітні минулого року. Одним з фундаторів Спілки став і співзасновник львівської IT-компанії “SoftServe” Тарас Вервега. За словами засновників, незалежний бізнес України давно потребував об’єднання, яке б захищало його інтереси в діалозі з владою та суспільством, а не позиції олігархів чи політичних сил. Іншою причиною стали відсутність у країні комфортних умов для ведення бізнесу, потреба в міжнародному досвіді й популяризація інновацій.

“Розвиток інновацій - це не тільки технології, - пояснює виконавчий директор Спілки Катерина Глазкова. - Це й інновації у підходах до підприємництва, у пошуках нових ринків, нових відповідей на старі запитання. Це можливість думати на кілька кроків наперед та враховувати глобальні тренди”.

Читайте також: Директор ЄБРР в Україні: Львівський електронний квиток окупиться миттєво

Ідейні лідери та керівники СУП - успішні українські підприємці з різних сфер діяльності, які побудували свій бізнес завдяки наполегливі праці та всупереч зовнішньому тиску. Принциповий момент - організація не має жодного зв’язку з олігархічним капіталом та політиками. “Це все тільки про бізнес і заради бізнесу, - говорить Катерина Глазкова. - Основна мета створення Спілки - об’єднання підприємців заради вивільнення їхньої потенційної енергії та поступового зросту. Ми хочемо, щоб вести бізнес в Україні було легко, приємно та престижно”.

У своїй діяльності СУП-івці спираються на міжнародний досвід подібних організацій - Business Sweden, Business France, Business Europe, World Trade Centers Association тощо. Обмін досвідом загалом - одна з основних цілей створення Спілки. А ще - системні зміни бізнес-клімату через комунікацію з владою. Зокрема, СУП - одна з трьох громадських організацій, що входять до складу Національної ради реформ при Президентові України.

Більшість членів організації - з Києва, оскільки там вона і народилася. Але СУП об’єднує підприємців з усієї України, не зважаючи на масштаби, галузь чи географію діяльності. Для покращення комунікації за останній місяць Спілка відкрила чотири представництва - у Львові, Харкові, Дніпрі та Одесі.

Щоб стати членом Спілки українських підприємців, достатньо заповнити заяву про вступ та анкету. Після розгляду та затвердження заявки Радою директорів організації, залишається тільки сплатити річний членський внесок, який відрізняється залежно від розміру бізнесу:

  • для фізичної особи-підприємця (ФОП) - 3000 грн.
  • для юридичної особи, що має до 100 працівників, - 5000 грн.
  • для корпорації, яка має від 100 до 1000 працівників, - 10000 грн.
  • для холдингу з більш ніж 1000 працівників - 50000 грн.

Читайте також: Рецепт успіху українського виробника: спершу локальна перемога, потім – міжнародний ринок

Існує шість простих критеріїв членства у Спілці:

  1. Згода з місією, цінностями та цілями СУП.
  2. Бездоганна ділова репутація.
  3. Бізнес, зареєстрований в Україні.
  4. Відсутність зв’язків з олігархічними та політичними структурами.
  5. Готовність активно впроваджувати інновації у своєму бізнесі.
  6. Готовність популяризувати підприємництво.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!