Львівських шахтарів залучали до будівництва житла для керівництва

1957 0
За державні кошти шахтарі будували будинок дружині керівника, виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж, їздили за кордон та займались бізнесом.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

Прокуратура Львівської області заявляє, що декілька керівників шахт ДП «Львіввугілля» залучало шахтарів до будівництва власного житла та виробництва нелегальної тротуарної плитки. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

«Попередньо встановлено, що окремі начальники підрозділів з відома керівників підприємства табелювали шахтарів, як таких, що видобувають вугілля під землею, нараховували зарплату 15-23 тис. грн на місяць. Насправді ж понад 40 працівників довгий час в жодні шахти не спускались», – каже вона.

Натомість за державні кошти шахтарі будували будинок дружині керівника, виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж, їздили за кордон та займались бізнесом.

Прокуратура проводить обшуки у шести підрозділах ДП «Львіввугілля» та вилучає, насамперед, бухгалтерську документацію, аби встановити суми збитків. За цим фактом прокуратура Львівської області зареєструвала кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна через зловживання службовим становищем).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!