Львівських школярів наразі не планують відправляти на карантин

3140 1
Місто перетнуло епідпоріг захворюваності на грип: станом на 12 грудня показник зріс до 1,3. Тим часом у школах наразі відсутні 19% учнів, що не є підставою для запровадження тимчасового припинення навчання.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Карантин у загальноосвітніх навчальних закладах оголошують за більшої відсутності дітей у школах, а епідемію грипу – за показника 1,5. Тому правових підстав для припинення навчання немає, – повідомляють в управлінні освіти Львівської міськради.

Крім того, львів’янам нагадують про необхідність вживати профілактичні заходи та вчасно лікуватися, адже місто близьке до епідемії грипу. Батьків також просять стежити за тим, щоб хворі діти не відвідували школу, аби не інфікувати інших.

Щоб уникнути грипу та ГРЗ Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, порадив дотримуватися простих заходів профілактики:

Тепло вдягатися й тримати ноги в теплі. «Слід пам’ятати, що грип починається з ніг. Якщо мокрі ноги – організм переохолоджується, і є передумови для виникнення захворювань».

Частіше мити руки, тому що інфекція передається через дотики, особливо коли відвідуєте місця масового скупчення людей.

- При виникненні симптомів (кашель, підвищення температури, нежить тощо) і відсутності покращення протягом 3 діб – звертатися до лікаря.

Читайте також: Як ефективно лікувати грип. Інфографіка від МОЗ

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
14 Грудня, 2016 13:06
Олександра Про які відстеження йдеться, якщо у більшості шкіл вже другий тиждень відсутні по 50% учнів, особливо це стосується молодших класів, під лікарнями швидкі простоюють по годині, щоб прийняли тих хто потребує госпіталізації. І епідемпоріг не перетнули досі???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!