Львівських скульпторів запрошують на семінар з реставрації каменю

1582 0
У Львові для учнів, каменярів, скульпторів по каменю проводять семінари з реставрації каменю. Семінари відбуватимуться сьогодні та завтра, 18-19 вересня.

Місце проведення навчання - ЛДКДУМ імені Івана Труша ,вул. Снопківська, 47. Семінар триває з 10:00 до 16:00, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У програмі навчання - вступ до фаху каменярства, проведення аналізів, дослідження пошкоджень, виготовлення  шаблону, реставраційні завдання; демонстрація технічної послідовності виготовлення профілів на прикладі вибраних структур поверхні; виготовлення кулі, навчальна вправа; ремісниче виготовлення профілів, практикування; заключна документація; екскурсія площею Ринок.

Починаючи з 2010 року, GIZ, в рамках муніципального розвитку та оновлення старої частини міста Львова, проводить семінари з реставрації каменю. Оскільки йдеться про збереження старої центральної частини міста, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО, вимоги до заходів фіксації та збереження дуже високі. Тому навчають не лише теорії, а й практики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!