Львівських театральних митців запрошують на україно-польський майстер-клас

1992 0
У Львові триває набір на режисерсько-драматургічні та акторські майстер класи в межах польсько-українського перформативного проекту «Мапи страху/Мапи ідентичності»
Фото: ticketclub.com.ua

Фото: ticketclub.com.ua

В межах проекту буде реалізовано дві п’ятиденні робочі сесії (режисерсько-драматургічні та акторські майстер класи, лекції, дискусії) – у Львові та Харкові, а також дві семиденні репетиційні сесії –  у Києві та Львові.

Під час репетиційної сесії постане мобільна копродукція, яку запрезентують восени 2016 р. у чотирьох українських містах: Києві, Львові, Харкові й Херсоні.

Тематичні майстер класи спрямовані на режисерів, драматургів та акторів, а також театральних кураторів, критиків і дослідників перформативних мистецтв, які зацікавлені у практичній роботі драматурга (у якості партнера режисера, а не автора п’єс).

Майстер класи будуть торкатися різних практичних аспектів театральної праці – з акцентом на її зв’язки із суспільно-політичною реальністю.

Майстер класи проводитимуть польські драматурги, режисери і актори у двох групах:

а) Акторські майстер класи, присвячені сучасним перформативним технікам, свідомому будуванню акторського висловлювання, суб’єктивності актора, колективній практиці і питанню співвідповідальності актора за генерований у виставі переказ.

б) Режисерсько-драматургічні майстер класи – присвячені різним аспектам співпраці режисера і драматурга та функції драматурга як партнера режисера, постачальника контекстів і свого роду посередника між театральною подією та аудиторією.

Умови набору. Відбір учасників відбувається на основі надісланих заявок (заявку на участь можна завантажити на сайті http://goo.gl/MbPFS1). Оцінюванню підлягатиме письмова заявка, що містить:

  • інформацію про професійний досвід
  • мотиваційний лист
  • рекомендацію інституції або фахівця

Щоб повніше представити свій професійний досвід, бажано додати до заявки візуальні і текстові матеріали (фото і відеозаписи вистав, тексти/п'єси, рецензії і т. п.).

На основі заявок буде відібрано близько 10 учасників режисерсько-драматургічних майстер класів і близько 10 учасників акторських майстер класів. Під час майстер-класів буде сформовано групу реалізаторів  мобільної копродукції (режисер, драматург, сценограф, актори).

Майстер класи організовані у двоетапній формі:

Режисерського-драматургічні й акторські майстер класи. Участь у майстер класах під час робочих сесій безкоштовна. Учасники самі покривають витрати на харчування, а іногородні – витрати на проїзд і проживання

Репетиційна сесія і покази мобільної копродукції. Під час репетиційної сесії і показів організатори покривають витрати на подорож, проживання і харчування для попередньо обраних реалізаторів мобільної копродукції. Група реалізаторів копродукції отримає винагороду за свою працю (на основі окремих угод).

Детальний опис проекту, заявка на участь, програма майстер класів, біографії керівників за посиланнями - http://goo.gl/MbPFS1. Анкету слід надіслати на адреси: [email protected] і [email protected]. У темі листа слід зазначити: «Мапи страху + ім’я і прізвище».

Кінцевий термін надсилання заявок: 29 лютого 2016 року.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!