Львівських водіїв та пішоходів попереджають про небезпеку

2025 0
Сьогодні, 3-го грудня у місті прогнозують ожеледицю, сніг, сильні пориви вітру та хуртовини. Водіїв просять дотримуватись правил дорожнього руху, пильнувати на дорогах.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

«Дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості та стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці», - повідомляє Головне управління ДСНС України.

Читайте також: На дорогах Львова – ожеледиця. 7 порад для водіїв

Крім того, власників автомобілів просять не виїжджати на вулиці міста без особливої потреби та залишати машини тільки у відведених для цього місцях, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Пішоходам теж варто бути обачними: пильнувати на дорогах, не вибігати перед машинами, а також не ходити під розлогими деревами та триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Нагадаємо, у Львові працює гаряча лінія міста, на яку мешканці можуть повідомляти про падіння снігу, слизькі ділянки, небезпечні місця тощо. Якщо ж уникнути травмування не вдалося, варто одразу звертатися за допомогою до лікарів.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!