Політична реклама

Львівських водіїв закликають не перевищувати швидкість: через це трапляється більше третини аварій

1380 0
У січні 2012 року основними причинами автопригод у Львівській області стало перевищення безпечної швидкості руху – 323 автопригод або майже 37,9% від усіх дорожньо-транспортних пригоди, - повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Окрім цього, до основних причин автопригод відносяться порушення правил маневрування (173 або 20,3%), недодержання дистанції (146 або 17,1%), порушення правил проїзду перехресть (56 або 6,6%), виїзд на смугу зустрічного руху (30 або 3,5%).

Причинами автопригод з постраждалими, які були скоєні протягом вказаного вище періоду, є перевищення безпечної швидкості руху - 62 автопригоди або майже 44% від усіх ДТП з постраждалими, а також неочікуваний вихід пішохода на проїжджу частину дороги (15 або 10,6%), порушення правил маневрування (12 або 8,5%), виїзд на смугу зустрічного руху (10 або 7,1%), перехід через проїжджу частину у невстановленому місці (10 або 7,1%).

Внаслідок керування транспортними засобами у стані сп’яніння у січні цього року скоєно 19 автопригод (зменшення відносно 2011 року на 13,6%), у тому числі 4 - із постраждалими (зменшення на 42,9%).

Разом з тим у січні поточного року спостерігалось, що поширеними видами автопригод і надалі залишається зіткнення (61,8%), наїзд на транспортний засiб (13,1%), наїзд на перешкоду (12,2%), що загалом становить 87% вiд усiх дорожньо-транспортних пригод.

Найбiльше люди гинуть при наступних видах автопригод: зіткнення (45,5%), наїзд на пішохода (54,5%), якi загалом становлять 100% вiд усiх загиблих на дорогах. Щодо  травматизму, найбiльш значущими є зіткнення (37,3%), наїзд на перешкоду (26%), наїзд на пішохода (26,6%), якi в сумi складають 90% вiд усiх травматичних випадкiв.

Поширеними видами автопригод з постраждалими залишається зіткнення (33,3%), наїзд на пішохода (47%), що загалом складає 80% вiд усiх дорожньо-транспортних пригод з постраждалими.

Нагадаємо, у таку погоду правила поведінки на дорозі повинні пам`ятати і пішоходи: на засніженій та слизькій дорозі гальмівний шлях автомобілів стає довшим, і водії не можуть загальмувати так швидко, як у суху погоду. То ж, збільшується ризик наїздів на перехожих.

Даївці радять пішоходам переходити дорогу лише у встановлених для цього місцях та бути уважними.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!