Львівських забудовників оштрафували на понад 7,5 мільйонів гривень

1343 0
З 29-го квітня 2016-го року у Львові працює Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю. У результаті проведених перевірок забудовників Львова оштрафували за недотримання правил містобудування на понад 7,5 млн гривень.
Фото: postfactum.ks.ua

Фото: postfactum.ks.ua

Як звітують в інспекції ДАБК, у Львові з квітня провели 603 перевірки, за результатами яких винесли 314 постанов про порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил. У цілому, різних забудовників оштрафували на загальну суму в розмірі 7 525 000 грн, з яких 2 890 000 грн уже сплачено.

Також установа займається виданням дозвільних документів на будівельні чи реставраційні роботи: за 8 місяців роботи тут задовольнили 1 824 заяви, а у 1 274 прохань відмовили з різних причин.

Читайте також: Українці можуть робити перепланування житла без дозволів

Інспекція, крім того, здійснює контроль за дотриманням усіх правил містобудівної діяльності: видала 58 наказів про скасування дозвільних документів, подала 5 позовів про знесення самочинно зведених об’єктів будівництва.

Нагадаємо, 29 квітня 2016-го року розпочала роботу Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові, що отримала від Державної архітектурно-будівельної інспекції України всі повноваження, окрім надання адміністративних послуг стосовно V категорії складності. «В межах Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», ми будемо працювати і надавати сервісні послуги нашим громадянам і будемо одночасно забезпечувати контрольні функції на забудови у місті Львові», - зазначив Дмитро Пецій, керівник Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!