Політична реклама

Львівським школярам допоможуть визначитись з майбутньою професією

1459 0
Львівська міська рада організовує креативний проект «Профорієнтація: допомога школам».

Про це повідомила начальник відділу кадрів ЛМР Галина Бордун, інформує прес-служба мерії.

«Креативність проекту полягає в тому, що презентувати професії у львівських школах будуть найкращі студенти ВНЗ, які на власному прикладі знають як складно зробити правильний вибір майбутнього фаху. Студенти розкажуть учням про професії, які опановують, чому вони зробили такий вибір і де після закінчення навчання вони зможуть працювати. При цьому учні зможуть порадитись із студентами та побачити ким вони можуть стати за кілька років. Проект націлений на те, щоб студенти цікаво і не вимушено поділились своїм досвідом з учнями, для яких вибір професії є важливим кроком у доросле життя», - розповіла Анна Кравець, к.е.н., старший викладач кафедри економіки підприємства та інвестицій НУ «Львівська політехніка» 

Педагоги та психологи наголошують, суть інтегрованого навчання полягає в тому, що це така будова навчального курсу, в якому окремі розділи тісно поєднані,як і поєднані сьогодні більшість професій.

«Викладачі говорять про спеціальності, які пропонує їхній ВУЗ; працедавці про посади, які їм необхідні, але в першу чергу школяр має визначитися з напрямом, в якому він рухатиметься, і лише потім обирати спеціальність.. Тому ідея, коли до школяра йде студент, розповідає про свій власний  вибір, про студентство, про перспективи розвитку, є надзвичайно цікавою та  інноваційною. Як наслідок, викладач отримає зацікавленого студента, працедавець – компетентного працівника, а школяр зробить правильний вибір та буде все життя займатися тою справою, яка йому до вподоби», - повідомила Роксолана Винничук, викладач інституту економіки та менеджменту, НУ «Львівська політехніка»

Завзятих студентів, які готові розповідати про особливості свого вибору, фаху та студентського життя вчила та консультувала команда психологів,що активно долучилась до реалізації проекту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!