380 львівських школярів взяли участь у флешмобі «Ранкова зарядка». Фото

5475 0
380 школярів 1-5 класів львівської «Школи І ступеня – гімназії «Гроно» 28 квітня взяли участь у флешмобі «Ранкова зарядка» на підтримку Українського тижня імунізації.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

Упродовж тижня, з 24 до 30 квітня в Україні триває тиждень імунізації. Львівські медики за цей час провели низку акцій, щоб привернути увагу батьків і дітей до теми вакцинації, спонукати їх задуматися про важливість захисту дітей від вакцино-контрольованих захворювань.

«У рамках флешмобу «Ранкова зарядка» я зачитала школярам казочку про вакцинацію, щоб вони зрозуміли, що це означає. Також разом затанцювали «чарівний танець», щоб прогнати всі хвороби. Окремо проводили акції для батьків і медперсоналу. Працюємо на всіх рівнях, щоб максимально поширювати інформацію про необхідність вакцинації. Маємо спеціально видані довідники від ГО «Батьки за вакцинацію», видаємо роздатковий матеріали, тобто розповсюджуємо інформацію», – розповіла завідувачка консультативної поліклініки ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ» імунолог Олена Березовська

Читайте також: Що потрібно знати про вакцинацію: відповіді на популярні питання

Учасниками шкільного флешмобу були також членкиня правління ГО «Батьки за вакцинацію» Яловенко Ольга та директорка навчально-виховного комплексу «Школа І ступеня – гімназія «Гроно» Наталя Сомик. У межах тижня лікарі Обласної інфекційної лікарні, аби показати приклад пацієнтам та наголосити наскільки важлива вакцинація не лише в дитячому, а й в дорослому віці – упродовж тижня робили щеплення проти дифтерії та правцю.

За офіційними даними, рівень вакцинації дітей в Україні залишається одним із найнижчих в світі. Це призводить до високих ризиків поширення інфекційних захворювань та створює критичну загрозу для загального стану здоров’я населення країни. 

Підготувала Наталія Павлишин,
фото Петра Ткачишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!