Політична реклама

Львівським школярам роз'яснили процедуру працевлаштування

1445 0
Школяр має право влаштовуватися на роботу з 14 років з дозволу батьків. При працевлаштуванні неповнолітньому знадобляться медична довідка певної форми. Довідка видається в поліклініці безкоштовно.

Максимальна тривалість робочого тижня для повнолітніх працівників становить 40 годин, - повідомляє прес-служба Львівського обласного центру зайнятості. Однак для неповнолітніх установлено зменшену тривалість робочого тижня.

Для неповнолітніх у віці від 14 до 16 років робочий тиждень не може тривати більше 24 годин, а у віці від 16 до 18 років — 36 годин, якщо неповнолітній працює в період канікул чи вже не навчається.

Якщо ж неповнолітній працює в період навчального року у вільний від навчання час, тривалість роботи зменшується вдвічі порівняно з наведеними цифрами.

Іноді для роботи потрібна ще й медкнижка (наприклад, при роботі в сфері обслуговування, тощо). Треба пам’ятати, що витрати з її оформлення відшкодовує роботодавець.

За наявності цих документів укладається трудовий договір або договір підряду. Він має бути укладений не пізніше ніж через три дні після того, як підліток приступив до роботи. В іншому випадку батькам варто насторожитися і попередити дитину – можуть просто не заплатити за роботу. Підліткові не мають права встановлювати випробувальний термін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!