Львівським школярам змінили правила проїзду у міських автобусах. Доповнено

4210 0
Депутати прийняли дві ухвали, що суперечать одна одній.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Львівських школярів зобов’язали показувати посвідчення з місця навчання для пільгового проїзду у громадському автобусному транспорті. Відповідну ухвалу прийняли на сесії міської ради сьогодні, 22 березня, інформує кореспондент Tvoemisto.tv. Пізніше депутати прийняли ще одну ухвалу, яка дозволяє учням їздити у громадському транспорті міста безкоштовно.

Відтак, згідно з першою ухвалою, школярі й надалі оплачуватимуть 50% вартості проїзду, однак з 1 травня обов’язковою умовою пільгового проїзду стане пред’явлення учнівського квитка або іншого документу, що посвідчує місце навчання.

Читайте також: Львів закупить 150 великогабаритних автобусів до кінця року

Вчора, 21 березня, депутати від «Укропу» оприлюднили іншу ухвалу, згідно з якою, львівських школярів пропонують перевозити безкоштовно, за прикладом Івано-Франківська. За словами представника фракції Івана Гринди, вони отримали лист від Асоціації перевізників Львівщини, у якому перевізники не заперечують возити учнів безкоштовно.

У другій половині дня депутати таки прийняли цю ухвалу, що повністю суперечить першій. Оскільки відтепер школярів звільнили від сплати проїзду не лише в автобусах, а й у електротранспорті.

Йдеться про безоплатне перевезення школярів, за наявності учнівського квитка, щоденно з 7:00 до 20:00, за винятком вихідних, святкових днів та канікул. 

Читайте також: Угоду про е-квиток у Львові підпишуть восени

Нагадаємо, з 1 вересня 2016 року у Львові запровадили пільгове перевезення школярів зі знижкою 50%. Із міського бюджету жодного фінансування на відшкодування пільг не передбачали.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!