Політична реклама

Львівським водіям, які не заплатять за парковку, нічого не буде - ЛМР

1539 1
По відношенню до водіїв, які не заплатять за парковку, що не має паркомату, не вживатимуть жодних санкцій. Про це медіа-порталу "Твоє місто" сказав заступник начальника управління транспорту і зв`язку ЛМР Андрій Білоус.

У той час, як сказав посадовець, львів`яни і далі повинні платити за парковку. Попри постанову Кабміну №1342 від 3 грудня 2009, за якою з 1 січня 2012 року  парковки в України повинні бути обладнані паркоматами.

«Позиція управління транспорту полягає у тому, що система оплати за паркуванні у Львові не змінилась. Постановою Кабміну №1342 від 3 грудня 2009 передбачено, що з 1 січня 2012 року  парковки повинні бути обладнані паркоматами. У пункті 29 цієї ж постанови зазначено, що здійснення оплати за паркування може бути здійснене двома альтернативними шляхами: або купівлею абонементського талону, або оплатою через паркомат.  Тобто - плата  за паркування залишається такою, як була до цього часу», - сказав А. Білоус.

Керівник програм Львівського центру юридичного захисту населення Олександр Атаманів наголосив, що без паркоматів паркувальний майданчик не має права функціонувати, а отже - і брати гроші за стоянку авто.

«Вони не мають права експлуатувати майданчик як парковку. Поки на ньому немає  паркомату, це – вулиця», - сказав юрист.

«Раджу львівським водіям поводитись так, як я поводжуся. У вічливій формі сказати паркувальнику: «Я не платитиму, поки не матиму доказів що це є паркування. Тут немає паркомату, отже це – не паркування, а просто вулиця. Якщо ж паркувальник вказуватиме на знак, що означає парковку, скажіть, що цей знак не дійсний, поки тут немає паркомату».  

"Ви можете не платити і Вам за це нічого не буде: у Львові за це не передбачено жодних санкцій", - додав юрист. Таку інформацію підтвердили і в управлінні транспорту ЛМР. 

Нагадаємо, 12 жовтня міський голова Луганська Сергій Кравченко заявив, що в місті немає грошей на придбання паркоматів, а відтак – і жодної платної парковки. У зв`язку з цим чиновник доручив міліції «розібратися з тими парковками, де немає паркоматів, і де беруть плату за стоянку".

Вартість одного паркомата, за словами С. Кравченка - 100-200 тис. євро.

У Львівській міській раді, як розповів А. Білоус, чекають, коли буде оголошено конкурс на визначення операторів з облаштування паркувальних майданчиків. 

14 Січня, 2012 14:07
Юрій Черговий переділ (дерібан) між власниками місць для паркування (яки їм незаконно надала ЛМР)! Ніхто з них НІКОЛИ нічого не зробив, щоб там дійсно були парковки, нічого не обладнав, але гроші справно збирали і тепер просто нова влада, брутально, рейдерським способом, пробує відібрати цей "бізнес" у попередніх власників! Ви думаєте вони там поставлять паркомати??? Смішні! Ви уявіть собі, скільки коштуватиме паркування, якщо "переможець тендеру" дійсно поставить там паркомати по 200 тис. євро???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!