Львівськими дорогами курсуватиме ще один відновлений трамвай

1840 0
По-новому обладнаний трамвай спочатку їздитиме за маршрутом № 11 для тестування й обкатки, а надалі його пускатимуть на складніші лінії. Це вже третій капітально відремонтований трамвай, оздоблений за сучасними технологіями.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Трамвай №1100 був пошкоджений під час займання на вулиці Личаківській, попередньо його планували відремонтувати й випустити на лінію, - повідомив головний інженер трамвайного депо Володимир Казимирович.

Внаслідок капітального ремонту трамвай отримав оздоблення з алюмокомпозитного матеріалу, на вагоні встановлено панорамні тоновані вікна, освітлення салону виконано світлодіодним, що дозволяє економити електроенергію та підвищити ресурс акумулятора. Вагон обладнано електронним цифровим світлодіодним маршрутовказівником, який сконструйовано силами підприємства.

Читайте також: Наступного року Львів має намір придбати довгі трамваї та електробуси

«Трамвай спочатку працюватиме на маршруті №11 із легкими умовами - це передбачено правилами введення трамваїв в експлуатацію після ремонтів. Після цього трамвай ще раз оглянуть і він буде працювати на всіх інших маршрутах, де умови роботи є більш складними, тобто там, де є значні підйоми і ухили», - розповів Володимир Казимирович.

У 2017-му році програма капітального відновлення рухомого складу у Львові продовжиться. У «Львівелектротрансі» вже напрацювали відповідну технологію, а також планують встановити нове обладнання за підтримки інвесторів. «Зараз ми ведемо перемовини із кількома фірмами із Європи, які пропонують сучасні системи електроприводу для трамваїв. Та система керування електроприводом трамваїв, яка встановлена на «Татрах», є морально і фізично застарілою, її надійність невисока, а окрім того є великі втрати електроенергії. Тому ми зараз вивчаємо пропозиції українських і закордонних фірм, щоб із наступного року розпочати глибоку модернізацію трамвайних вагонів із заміною системи керування тяговим електроприводом. Це підвищить надійність трамваїв і зменшить витрати електроенергії», - розповів директор відомства Михайло Сидорович.

Читайте також: Львів отримає 55 нових автобусів «Електрон» до кінця року

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!