Львівський аеропорт оприлюднив знижки, які надає МАУ

3350 0
Директорка летовища спростувала звинувачення в тому, що «Міжнародні авіалінії України» не отримували знижок від аеропорту.
Фото: ednist.info

Фото: ednist.info

Міжнародний аеропорт «Львів» оприлюднив систему знижок, якою в них користується авіакомпанія МАУ, повідомляє ЦТС з посиланням на прес-службу летовища.

Директорка аеропорту Тетяна Романовська спростувала звинувачення авіакомпанії в тому, що аеропорт надав знижку 90% Ryanair та не застосовував системи знижок до МАУ. У тексті йдеться, що такі твердження ґрунтуються лише на припущеннях та не мають документального підтвердження.

«Дуже шкода, що партнерські відносини з АК МАУ переходять у площину судів та позовів. У зверненні до прокуратури МАУ подало неправдиву інформацію, яка покликана на здійснення тиску на державне підприємство», – написала вона на своїй сторінці в мережі Facebook.

За її словами, «Міжнародні авіалінії України» отримують знижку 80% по аеропортових зборах на обслуговування кожного додаткового регулярного рейсу понад установлену кількість польотів. Стандартну угоду з наземного обслуговування між МАУ та аеропортом було укладено 1 січня 2014 року. У документі визначені програми знижок, які може вибрати авіакомпанія.

18 травня 2016 року з метою стимулювання зростання авіаперевезень аеропорт прийняв «Положення про понижуючі коефіцієнти до граничних ставок аеропортових зборів, послуг з наземного обслуговування повітряних суден і пасажирського обслуговування». Романовська говорить, що вони пропонували МАУ внести зміни в їхній договір, але авіакомпанія цього не зробила.

Читайте також: План Б. Львів не втрачає надії на Ryanair

Стосовно наземного обслуговування, Положення передбачають знижку 70% для авіакомпанії, якщо вона виконує 30 і більше рейсів впродовж одного місяця.

«Прагнення МАУ отримати знижку в розмірі 50% замість 70% є як мінімум нелогічним», – йдеться у спростуванні.

Нагадаємо, що авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» подала до Господарського суду Києва кілька позовів з вимогою скасувати договір львівського аеропорту з Ryanair та відшкодувати збитки через ймовірний прихід лоукостера. У коментарі для Tvoemisto.tv директорка львівського летовища повідомила, що суд поки що не прийняв позови до розгляду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!