Львівський активіст домігся скасування обов’язкового заповнення даних російською

1484 0
Він протягом трьох років просив МВС зробити це самостійно.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Львівський активіст Святослав Літинський домігся скасування обов’язкового заповнення даних російською мовою для отримання довідки про несудимість. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Львівський активіст домігся скасування регіональної російської мови у Харкові

«Окружний адмінсуд Києва задовольнив мій позов і скасував Наказ Міністерство Внутрішніх Справ України щодо обов'язку заповнювати дані російською мовою для отримання довідки про несудимість», – пише він.

Відтак, МВС має забрати цю вимогу із форми заяви для отримання довідки. Крім того, суд зобов'язав МВС привести у відповідність свій Наказ до мовного законодавства.

Читайте також: Львів'янка змусила підписувати відомий бренд шампунів українською

Нагадаємо, що Святослав Літинський також домігся скасування регіональної російської мови у Харкові.

Вперше Святослав Літинський звернувся до Харківської міської ради у серпні 2018 року з проханням скасувати рішення  про запровадження регіональної мови у місті. Не отримав відповіді і звернувся до суду. Після того, як Харківська міськрада відмовила у скасуванні свого рішення, Святослав Літинський звернувся у прокуратуру, аби та у судовому порядку оскаржила регіональну мову у Харкові. Прокуратура відмовилася і він оскаржив це рішення. Врешті за фактом невиконання судового рішення він домігся того, аби прокуратура виконала рішення і подала позов про скасування регіональної мови у Харкові.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!