Львівський активіст забрав незаконно встановлені дорожні конуси з-під управління поліції

2939 0
Святослав Літинський виявив порушення правил дорожнього руху біля головного офісу поліції у Львові.
Фото: скріншот відео

Фото: скріншот відео

У Львові біля головного управління Нацполіції, що на пл. Ген.Григоренка, виставили дорожні конуси. Відповідно до пункту 15.15 Правил дорожнього руху, це є порушенням. Вчора, 23 листопада, його зафіксував львівський правозахисник та активіст Святослав Літинський, який забрав предмети з проїжджої частини та відвіз у бюро знахідок.

Читайте також: Проблеми паркування або Як у Львові пропонують боротися із самозахопленням паркомісць

Спершу львів’янин вирішив з’ясувати у правоохоронців, чи дорожні конуси поставили працівники поліції. Однак в управлінні цей факт заперечили, відповівши, що не знають, хто їх встановив та кому вони належать.

Відтак, Святослав Літинський забрав предмети, які перешкоджали проїзду автомобілів, та повіз у бюро знахідок, аби там відшукали їх власника. Однак воно виявилося зачиненим, тому активіст пообіцяв, що відвезе їх вранці сьогодні, 24 листопада.

Крім того, на нижній частині конусів він виявив підпис «ГУНП», тому припустив, що предмети таки належать поліцейським. Каже, це може допомогти працівникам бюро швидше знайти їх власника. 

Читайте також: 50% водіїв у Львові не платять за паркування: як на це вплинути?

Відповідно до пункту 15.15 Правил дорожнього руху, на проїзній частині забороняється встановлення предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком оформлення ДТП, виконання дорожніх робіт або робіт, пов’язаних із зайняттям проїзної частини, обмеження або заборони руху транспортних засобів та пішоходів у випадках, передбачених законодавством.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv проводило дискусію про проблеми паркування у Львові та те, що робити із самозахопленням паркомісць мешканцями. За словами старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львова Олександра Козлова, за місяць в середньому у місті поліцейські фіксують 60 порушень щодо нелегального паркування. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!