Львівська Укрпошта спростовує звільнення працівниці через російську мову

3989 0
Кажуть, операторка відділення у побуті спілкується українською.
фото: nu.org.ua

фото: nu.org.ua

Учора, 5 червня, львів’янка Діана Іванків на своїй сторінці у Facebook розповіла, що у відділенні Укрпошти на вулиці Степана Бандери одна з операторок відмовилась обслуговувати її українською мовою. Жінка зазначає, що це вже не перший інцидент із цією працівницею і що раніше вона заявляла, що з «Новоросії», тому говорити українською мовою нізащо не буде.

Сьогодні ж львівський активіст-свободівець Михайло Галущак заявив, що операторку звільняють.

Читайте також: Із липня подорожчають посилки із закордону вартістю понад 100 євро

Натомість заступник директора Львівської дирекції Укрпошти Андрій Данилів у коментарі Tvoemisto.tv каже, що ані інформація про звільнення, ані інформація про обслуговування клієнтів російською мовою є неправдиво.

«Учора під час обслуговування клієнта операторка вжила російське слово, це обурило клієнта і виник конфлікт. Я спілкувався з начальницею відділення, яка була присутня при цьому, і з операторкою. Жодних заяв щодо Новоросії, жодних заяв щодо мови не було. Вийшло непорозуміння», – каже Андрій Данилів.

Він додає, що жінка не приїхала ані з окупованих територій на Сході України, ані з Криму.

«Вона приїхала з Росії. Вона говорить українською мовою, але має акцент і іноді вживає російські слова. Людину ніхто не звільняє», – додає заступник директора Львівської дирекції Укрпошти.

Читайте також: Укрпошта застерігає про нові види шахрайства

Водночас, за його словами, операторка сама планує переїжджати до родичів в Одесу в липні і планує перевестися на Укрпошту там.

Додамо, що головний офіс Укрпошти також пообіцяв вивчити ситуацію та відреагувати на неї.

Олександра Бодняк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!