Львівський завод модернізував найбільшу за часи незалежності партію пожежних танків. Фото

2554 0
Для того, щоб відповідати вимогам військових та забезпечувати ефективну роботу, відновлені пожежні машини зазнали суттєвих конструктивних змін.
фото: укроборонпром

фото: укроборонпром

Львівський бронетанковий завод завершив капітальний ремонт та модернізацію близько півтора десятка пожежних танків ГПМ-54. Про це повідомляє пресслужба «Укроборонпром».

Крім того, протягом 2019-2020 років виїзні бригади відновили у місцях дислокації військ ще більше десятка таких пожежних машин. Це найбільша партія відновлених та модернізованих пожежних танків, яку замовили та отримали наші військові за період незалежності України.

Читайте також: Як на львівському заводі модернізують військові винищувачі. Відео

Для того, щоб відповідати вимогам військових та забезпечувати ефективну роботу, відновлені пожежні машини зазнали суттєвих конструктивних змін.

«На модернізованих пожежних танках ми встановили нове гідравлічне обладнання європейського виробництва, яке забезпечує управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини. Також допрацювали можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та в русі», – пояснює заступник директора з виробництва ЛБТЗ Богдан Шандра.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 – це основний пожежний танк, який є на озброєнні Збройних Силах України. Ця пожежна машина необхідна на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності, де доступ іншої пожежної техніки є неможливим.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 створена на базі танка Т-55, містить цистерну для води ємністю 9 м3, а також бак для піни ємністю 1,1 м3 та може гасити пожежу водою з відстані 60 метрів. Пожежний танк також може розчищати проходи для іншої пожежної техніки, а броньований корпус та фільтровентиляційна установка забезпечують безпеку екіпажу.

Для довідки

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» – єдине в Україні підприємство, яке виготовляє, модернізує та здійснює капітальний ремонт пожежних танків. Фахівці підприємства розробили та виготовляють гусеничну броньовану пожежну машину ГПМ-72 на базі танка Т-72, яка успішно пройшла відомчі випробування та наказом Міністерства оборони України у 2018 році допущена до експлуатації у Збройних Силах України на особливий період. На сьогодні підприємство готове до серійного виготовлення ГПМ-72 для потреб замовника.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!