Львівський бронетанковий завод очолив колишній військовий

4319 0
Замість Романа Тимківа, якого підозрюють у мільйонних махінаціях, директором ЛБЗ призначили кадрового військового Віктора Андрощука.
Фото: tank.lviv.ua

Фото: tank.lviv.ua

Директором ДП «Львівський бронетанковий завод» призначили Віктора Андрощука. Відповідний наказ підписав Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін, повідомляє прес-служба відомства.

«Новому керівнику поставлено завдання збільшити виробничі потужності підприємства, освоїти ремонт і модернізацію нових зразків бронетехніки, підвищити зарплати працівникам заводу. Серед визначених пріоритетів – своєчасне та якісне виконання Державного оборонного замовлення», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Директор львівського бронетанкового заперечує мільйонні збитки

Віктор Андрощук працює на «Львівському бронетанковому заводі» із 2001 року: пройшов шлях від головного механіка до головного інженера та виконуючого обов’язки директора. У минулому – кадровий військовий, танкіст.

Нагадаємо, 14 липня торік НАБУ затримало попереднього директора заводу Романа Тимківа та його заступника за підозрою у махінаціях на 2,5 млн гривень. Цього ж дня бронетанковий завод мав відвідати Президент України. Пізніше Петро Порошенко заявив, що за затриманими вели спостереження два місяці. Наступного дня суд в Києві взяв усіх затриманих під варту з можливістю внесення застави. Для Тимківа ця сума склала два мільйони гривень. Згодом, за нього внесли заставу, і відпустили.

Читайте також: Львівський бронетанковий завод отримає 920 млн грн

Пізніше також з’ясувалось, що керівник Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків здавав в оренду своєму підприємству два автомобілі та мотоцикл. 27 червня Солом’янський районний суд Києва відсторонив на 2 місяці від посади Романа Тимківа та його заступника, а у липні Міністерство оборони України виграло позов до Львівського бронетанкового заводу на стягнення 5,17 мільйона гривень за поставлені вживані двигуни. 28 серпня 2018 року його звільнили з посади.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!