Львівський десантник розповів, як розбиває ворога на Бахмутському напрямку

998 0
Наступ був успішним, зокрема і завдяки підтримці артилерії.
Умовне фото/ВВС

Умовне фото/ВВС

Українським військовим вдалося захопити ворожу позицію, втримати її під вогняним валом та далеко відтіснити окупантів завдяки згуртованості й досвіду. Йдеться про наступальний бій з російськими загарбниками на південних підступах до Бахмуту. Про це повідомив десантник львівської 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Микола. Він із 25 лютого 2022 року служить у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. 

«Ми заїхали прямо на відстань 3-4 метрів до противника. Бій почався на дорозі: ми зустрілись з ними на асфальті. Росіяни накривали нас з гранатометів, із 10 ранку до вечора тривав бій за українську територію. Ми їх гатили всіма калібрами, були злагоджені. Російські солдати злякались, що нізвідки з’явилась техніка та бійці. Для них це було ефектом несподіванки, як і нечуваним стало те, що наші підрозділи між собою блискуче відпрацювали. Противника було в рази більше. Доки наша рота займала свої позиції, інші з нашого батальйону по боках йшли в наступ. Ми закрили повністю рукав. Командири спрацювали правильно. Наш зводний був з нами до останнього: всіх на місці втримав, роздав команди, ми відвойовані землі тримали з честю», – згадує деталі бою воїн десантно-штурмових військ.

Читайте також: Бійців львівської бригади нагородили «За військову службу Україні»

За його словами, наступ був успішним, зокрема і завдяки підтримці артилерії. Спочатку вона не могла допомогти, бо бойовий десант боровся з противником на дуже близькій відстані.

«Ми укріпились на відвойованих позиціях і тоді артилерія почала розбивати залишки вагнерівців та кадрових військ рф. Росіяни спочатку відійшли до підготовлених запасних окопів, а потім і звідти втекли. Ми їх прогнали. Артилерія спрацювала філігранно», – додає десантник.

Рота військовослужбовця дотепер стійко тримає відвойовані та повернуті українські землі. Окупанти щодня намагаються їх штурмувати, але безуспішно.

Читайте також: Львівські десантники «приземлили» російський винищувач

Додамо, що десантник Микола уже шість років бореться за перемогу в російсько-українській війні. Військовий шлях почав навідником у 17-ій окремій танковій бригаді в Дебальцево, далі служив у 47 окремій артилерійській бригаді, а на сьогодні –  у 80-їй бригаді.

Нагадаємо, у ході важких боїв бійці львівської 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ ліквідували один з ключових опорних пунктів російських окупантів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!