Львівський дослідний завод на Підзамчі продали за понад 14 млн грн

2010 0
У торгах брали участь 4 компанії зі Львова.
Фото: Prozorro.Продажі

Фото: Prozorro.Продажі

Фонд державного майна продав на аукціоні з приватизації єдиний майновий комплекс ДП «Львівський дослідний завод НАН України», що на вул. Ткацькій, 9 неподалік центру у Львові. Початкова вартість за об’єкт становила 6,2 мільйонів гривень. Найкраща ціна, яку запропонувала на торгах львівська компанія, склала трохи більше 14 мільйонів гривень.

Джерело: Prozorro. Продажі

Прийом заявок на участь в торгах тривав до 4 листопада,сам аукціон відбувся 7 листопада. До участі зголосилися часть взяли чотири компанії, усі зареєстровані у Львові. Так, ТзОВ «Українська майстерня телебачення», що працює у сфері телевізійного мовлення, запропонувало 6 208 701 гривню. Дещо вищу ціну – 9 999 999 гривень – виставило ТзОВ–фірма «Фідекс», що займається діяльністю у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення.

Ще один учасник – ТзОВ «Іскра-Транс-Логістик» запропонувало за завод 10 000 001 гривень. Основним видом діяльності компанії є вантажний автомобільний транспорт.

Читайте також: Будівлю колишнього меблевого цеху на Підзамчі продали за майже 4 мільйони грн

Переможцем торгів стало ТзОВ «Львівська девелоперська компанія», що працює у галузі будівництва житлових і нежитлових приміщень. Компанія запропонувала ціну 14 080 000 гривень, що стала найкращою на аукціоні. За даними системи YouControl, засновниками підприємства є громадянка Естонії Хаахр Пірет (99,7% капіталу), яка проживає у Львові, та львів'янка Юлія Горніцька (0,3% капіталу).

Дослідний завод включає лабораторний корпус, площею 916,1 кв м, корпус хімлабораторії на 404,7 кв м та ще один корпус, площею 93,2 кв м. Загальна площа об’єкту для приватизації 1414 кв м. Земельна ділянка заводу, цільове призначення якої виробничі потреби, складає площу 0,2172 га. Фото заводу за посиланням

Як повідомив керівник Регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській, Волинській та Закарпатській областях Владислав Калинець, у жовтні цього року Львівський дослідний завод вже виставляли на аукціон з продажу. Тоді початкова вартість становила 12,5 мільйонів гривень, проте торги не відбулися, оскільки на них не зголосився жодний учасник. 

Нагадаємо, у 2019 році Фонд держмайна вже планував виставити на продаж Львівський дослідний завод. 

У жовтні цього року Фонд держмайна продав на аукціоні Львівський ювелірний завод. На торгах взяв участь єдиний учасник, який запропонував за держпідприємство 185,4 мільйонів гривень. Також на торгах продали державний пакет акцій ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування», що на вулиці Базарній, 20 у Львові, та Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон», за який віддали 55 мільйонів гривень. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!