Львівський дитячий психоневрологічний диспансер приєднали до Чорнобильської лікарні

3177 0
Будівлю диспансеру на Драгоманова продадуть із аукціону.
фото: ZIK

фото: ZIK

Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер реорганізували та приєднали до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру. Відповідне рішення підтримали сьогодні, 11 лютого, депутати Львівської облради.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об’єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

Усе майно диспансеру передали Чорнобильській лікарні. Будівлю диспансеру, що на вулиці Драгоманова, 58 продадуть із аукціону.

У 2018 році у департаменті охорони здоров’я ЛОДА повідомили, що хочуть продати приміщення дитячого психоневрологічного диспансеру та приєднати його до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру. Батьки дітей та працівники диспансеру неодноразово закликали депутатів не голосувати за цю ухвалу, переймаючись, що їхні діти втратять можливість отримувати усю необхідну медичну психоневрологічну допомогу в окремій спеціалізованій установі. Натомість у департаменті реорганізацію пояснювали тим, що таким чином хочуть, щоб у всій області були послуги однаково високої якості, і при цьому заклади не дублювали функції один одного.

Натомість гроші від проданого майна планували витратити на виготовлення проєкту центру трансплантації та пересадки кісткового мозку у Львові. Через непорозуміння в колективі тодішня головна лікарка дитячого психоневрологічного диспансеру Ореслава Хомик звільнилася.

Читайте також: Будівлю колишнього санаторію на Коновальця у Львові купив батько голови ЛОДА

Того ж року у травні львів'янка Світлана Самусь зареєструвала електронну петицію проти реорганізації психоневрологічного диспансеру у Львові, яка за тиждень набрала необхідну 1000 голосів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!