Львівський Гарнізонний храм святкує 10-ліття відродження. Програма

2514 0
2 грудня відбудеться урочисте відкриття відреставрованих фресок центрального склепіння храму.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Гарнізонний храм свв. апостолів Петра і Павла, що у Львові на вулиці Театральній, 11, святкує 10-ліття з дня відкриття. З цієї нагоди упродовж трьох днів у храмі відбуватимуться заходи. Про це повідомив настоятель храму і голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ о. Тарас Михальчук.

Читайте також: Львівський храм, який має двох патронів і брата близнюка в Римі

Зокрема, 2 грудня, відбудеться урочисте відкриття відреставрованих фресок центрального склепіння храму (понад 1000 кв.м) авторства Франциска Екштайна 1738-1740 рр. Початок о 14:00 год.

5 грудня відбудеться урочиста академія, презентація книги про Гарнізонний храм «Історія одного десятиліття», представлення ювілейної монети Національного банку України із зображенням Гарнізонної святині, концерт квінтету «P&P Quintet». Початок о 16:00 год.

Читайте також: Нацбанк випустить пам'ятну монету на честь Гарнізонного храму у Львові. Фото

6 грудня об 11:00 год. проведуть Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолить Митрополит Львівський Ігор Возьняк та Владика Степан Сус.

Також цього дня відбудеться церемонія спецпогашення поштової марки від «Укрпошти».

Нагадаємо, що храм Петра і Павла в центрі Львова – це гордість і приклад того, що справа апостолів живе вже 2000 років і церква збудована ними має початок і немає кінця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!