Львівський Гранд-готель досі не демонтував самовільно встановлений дашок

6852 0
Законодавство не передбачає для управління охорони історичного середовища можливості знесення дашку в тому разі, якщо готель не демонтує його самостійно.
фото: Зручне місто

фото: Зручне місто

У кінці січня управління охорони історичного середовища ЛМР оприлюднило вимогу власникам «Гранд-готелю» на проспекті Свободи, 13 демонтувати самовільно встановлений дашок. Проте станом на 11 квітня він досі розташований біля будівлі готелю.

Начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець в коментарі Tvoemisto.tv повідомила, що управління направило відповідного листа з вимогою демонтувати дашок безпосередньо до власника готелю. Протягом 15 діб він мав надати відповідь із підтвердженням дозволу на встановлення дашку або демонтувати його.

Читайте також: «Гранд готель» у Львові має демонтувати самовільно встановлений дашок

Проте наразі в управлінні охорони історичного середовища відповідь від власників «Гранд-готелю» не отримали. За словами Лілії Онищенко-Швець, цілком імовірно, що готель має дозвіл на встановлення дашку, проте у зв’язку із відсутністю відповіді на звернення, в управлінні мають право тільки оштрафувати його. Законодавство не передбачає для управління охорони історичного середовища можливості знесення дашку в тому разі, якщо готель не демонтує його самостійно.

Читайте також: Найбагатший депутат міськради Козловський тримає в готівці понад 17 млн грн

Власником готелю є депутат міської ради Григорій Козловський.

Нагадаємо, 31 березня готель був урочисто відкритий святковим парадом. На відкриття готелю у Львів прилетіла світська левиця Періс Гілтон.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!