Львівський хакер надавав безкоштовний доступ до платних програм замовникам з-за кордону

1242 0
Чоловік зламував платні програми для підбору паролів до соціальних мереж. Перепродував їх за нижчою ціною.
Фото: Національної поліції України

Фото: Національної поліції України

У Львові кіберполіція викрила 27-річного чоловіка, який змінював програмні коди платних програм надаючи своїм замовникам до них безкоштовний доступ. Про це інформує пресслужба Національної поліції у Львівській області.

Читайте також: Справу «благодійника», якого підозрюють у розбещенні дівчаток, передали до суду

«Хакер на замовлення здійснював злам платних програм для технічних спеціалістів. Чоловік вносив зміни до програмного коду, щоб обійти ліцензію та зробити програми безкоштовними. Свої послуги рекламував на профільних форумах, злам однієї програми коштував близько 3 000 гривень. Замовниками були переважно іноземні громадяни», – повідомляють у поліції.

Правоохоронці зазначають, що у результаті таких дій хакера правовласники зазнали майже 1,5 мільйона гривень збитків.

Крім цього, чоловік зламував платні програми для підбору паролів до соціальних мереж. Перепродував їх за нижчою ціною.

Під час обшуку у помешканні чоловіка правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку.

Відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!