Львівський храм відзначає престольний празник. Розклад богослужінь

3127 0
Сьогодні, 14-го січня, у день свята Обрізання Господнього та вшанування пам’яті святителя Василія Великого (Старий новий рік), у церкві св. Василія Великого і блаженного свщнмч. Олексія Зарицького УГКЦ проведуть святкові богослужіння.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

У престольний празник у храмі відслужать Літургії:

11:00 - Архиєрейська Літургія, яку очолить Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

13:00 – Літургія.

Також після вечірньої Літургії у церкві св. Василія Великого і блаженного свщнмч. Олексія Зарицького відбудеться Вечірня із Литією.

Нагадаємо, 14-го січня — перший день Нового року за старим стилем або свято Василя. Здавна у цей день українці посівали, щедрували, водили бабу Маланку та діда Василя або Козу. Чому Новий рік святкують двічі розповіла Tvoemisto.tv Леся Горошко, наукова співробітниця Інституту народознавства НАНУ.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!