Львівський кіноцентр та клуб МІ100: які підприємства Львова не пройшли перевірку на пожежну безпеку

2679 0
Загалом ДСНС у Львові почала перевірку 117 об’єктів.
Фото: whattowatch.space

Фото: whattowatch.space

Управління ДСНС у Львівській області розпочато перевірку 117 об’єктів. До цього часу надзвичайники завершили перевірку 60 із них. До адміністративної відповідальності за недотримання правил пожежної безпеки притягнули 63 посадові особи, а сума штрафів сягає від 34 до 170 грн. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіли в прес-службі управління ДСНС у Львівській області.

Найгірші результати перевірок у Франківському районі отримав «Львівський кіноцентр» на вул. Володимира Великого 14а. У приміщенні шляхи евакуації захаращені сторонніми предметами. Також там самовільно встановлені пластикові перегородки, що перекривають шляхи евакуації, а електромережа встановлена з порушенням правил. Вихід на горище, де планують влаштовувати перегляд кінофільмів, також виконаний із порушенням правил безпеки.

Читайте також: Як виглядатиме Горіховий гай після реконструкції. Візуалізація

Клуб «МІ100», де у 2016 році сталася пожежа, не прийняв жодних заходів для поліпшення пожежної безпеки. Тоді пожежа поширилася через натяжну стелю. Нині в клубі також є натяжна стеля, котра в деяких місцях поплавилась через електропроводку. Проте в прес-службі ДСНС стверджують, що керівництво клубу не приймає жодних дій стосовно покращення стану пожежної безпеки.

У Личаківському районі найгірші результати отримав «Центр творчості дітей та юнацтва Галичини» біля парку «Погулянка». Стіни приміщення облаштовані матеріалами, які легко займаються, шляхи евакуації захаращені сторонніми предметами. Також там порушені правила облаштування електромережі та замкнені евакуаційні виходи – тобто, для евакуації людям необхідно шукати сторожа із ключами.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: лісопарк «Погулянка». Фото

У прес-службі зазначили, що керівник підприємства, де порушують правила пожежної безпеки, повинен сплатити штраф. Згодом до суду подається клопотання про повне або часткове припинення діяльності підприємства. Поки суд ухвалює рішення, підприємець має час на усунення недоліків. Цей процес може тривати декілька місяців.

Читайте також: Що робити під час пожежі в ТРЦ? Поради рятувальників

Нагадаємо, в березні 2018 року в уряді вирішили провести перевірки усіх об’єктів із великим скупченням громадян. Згодом, у Львівському обласному управлінні ДСНС повідомили, що у Львові перевірки розпочнуться вже у квітні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!