Зеленський заявив, що ворога битимуть ще «міцніше» та львівський лікар про поранених. Головні новини

2174 0
Нині 18 вересня та 207 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Сили оборони будуть бити окупантів «міцніше, ніж били до цього», заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський. ЗСУ поступово, крок за кроком, витісняють окупантів з української землі, але ще потрібен час.

Директор розвідувального управління міністерства оборони США Скотт Беррієр вважає, що через невдачі рф на полі бою путін буде змушений змінити цілі війни в Україні.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога поблизу Михайлівки Другої, Веселої Долини, Одрадівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Правдине. Значних втрат зазнають окупанти при спробах штурму на Авдіївському напрямку.

Українська авіація і ракетні війська та артилерія ударили відповідно, по 13 та 200 об'єктах зосередження живої сили і техніки противника. Зокрема, по 3 позиціях зенітних ракетних комплексів, 12 пунктах управління, складах боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Акцент дня. «Ми чули про такі поранення, але не бачили їх наживо», – львівський лікар про потерпілих за час війни. Бували випадки, коли одна за одною швидкі за годину доправили до лікарні до 50 пацієнтів з евакуаційного потяга.

Чому це важливо?  Це все історії нашої важкої боротьби і майбутньої перемоги. Маємо берегти їх та пам’ятати.

Ключові події:

1. Понад 1000 місць для проживання переселенців облаштують в освітніх закладах Львівщини. В області розпочнуть реконструкцію у чотирьох закладах професійно-технічної та вищої освіти.

2. Одного із причетних до «афери століття» у Львові взяли під варту. Анатолій Мальков причетний до масштабної схеми привласнення комунального майна.

3. На платформі Всеукраїнської школи онлайн будуть доступні всі навчальні матеріали для 5-11 класів. Нині на платформі вже розмістили понад 2500 уроків і до кінця року додають ще 1000.

4. Стала відома повна програма 29-го Львівського Bookforum. Серед цьогорічних учасників – Філіп Сендс, Генрі Марш, Ювал Ной Харарі, Джонатан Літтель, Ніл Гейман, Майкл Катакіс тощо.

5. Львів’ян попереджають про грозу та пориви вітру нині. Синоптики прогнозують похмуру погоду, температура впродовж доби становитиме 6-11 градусів тепла.

Історія Львова. Початки банківської справи у Львові, або Ломбард на цвинтарі. Для чого бургомістр Львова створив фінансову установу, який корупційний скандал із нею пов'язаний і чому навіть в цій історії є московський слід, розповідає львовознавець Петро Радковець.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!