Львівський лірник презентував автентичну веснянку напередодні Великодня. Відео

2775 0
В основі композиції лежать дві автентичні веснянки з Полісся.
Фото: Скрін із відео

Фото: Скрін із відео

Лірник зі Львова Гордій Старух, який брав участь на музичному проєкті «Голос країни. Перезавантаження» 11 сезону та пройшов етап батлів, запрезентував свою нову пісню – «Веснянку».

Читайте також: Закоханий у ліру. Історія львів’янина, який може стати голосом країни

«Є теорія, що відсутність снігу зимою, а потім затяжний прихід весни пов'язаний з тим, що люди співають щедрівки не весною (як було колись давно) а взимку. Я не збираюсь цю теорію перевіряти, але якщо моя веснянка хоча б трохи збадьорить вас, то я вже не даремно старався. А ще є теорія, що кожен артист забов'язаний мати кліп де він бігає по лісу», – написав на своїй сторінці Гордій Старух.

У пісні автор використав стилістику 80-х – характерне звучання барабанів та синтів того періоду нагадало йому про дитинство.

В основі композиції лежать дві автентичні веснянки з Полісся, і до слова, друга (в середині пісні) це своєрідна пасхалка до одної з композицій Дахи Брахи.

Витинанки, які є у кліпі, вирізала львівська художниця Дарія Альошкіна.

«Ці витинанки можна буде згодом придбати (так так, зробимо аукціон, бо ж музика то таке – для душі, а не для грошей», – додав лірник.

Нагадаємо, лірник зі Львова Гордій Старух запрезентував переспів відомої кримськотатарської пісні «Ey, güzel Qırım» (О, прекрасний Крим). Інтерв’ю із 32-річним музикантом, який дивує своїм колоритним виконанням пісень, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!