Львівський Лицар допоміг зібрати на потреби армії майже 400 тис. грн

2062 0
Сьогодні організатори ініціативи «Львівський Лицар» прозвітували про зібрані кошти і придбане обладнання для учасників АТО. За 30 днів акції львів’яни та гості міста пожертвували для українського війська 386 346 грн.

«30 днів акції – два щити. Це символічно, бо за перший щит, який був заповнений за два тижні, ми декларували 186 тис. грн. На сьогодні зібрано 386 тис. 346 грн. Таким чином, другий щит був «щедрішим», люди активніше долучалися до акції фінансово. Щит заповнено повністю, тому сьогодні він уже буде замінений», - повідомив ініціатор ініціативи «Львівський Лицар» Іван Радковець.

Також відбулася презентація машини швидкої медичної допомоги для вивезення поранених із зони АТО, яка була придбана за сприяння Конгресу українців Канади, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 «За сприянням Конгресу українців Канади був куплений автомобіль, за що ми дуже вдячні. Якщо би тут мали можливість долучитися усі ті, хто допомагають  нам, зокрема українці Канади, то цих двох щитів було б замало», - зазначив голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Салюк.

«Ми намагаємося збирати харчі, збирати речі, гроші, відправляти це все туди і споряджати новобранців тут. Зараз споряджаємо 4-й батальйон 24-ї військової механізованої бригади. Робота триває у цілодобовому режимі. Бо ми розуміємо, що ця війна стосується кожного», - розповіла співкоординатор громадської ініціативи «Допоможи фронту» Уляна Дідич.

Нагадаємо, лицаря у Львові встановили 30 липня.

Довідка. У 1916 році для залучення благодійних пожертв на потреби війська у Львові був створений Львівський Лицар: з дерева був вирізьблений лицар і кожен, хто складав пожертву на зміцнення війська, мав право забити в обладунки лицаря металевий цвяшок, у такий спосіб «зміцнивши» дерев’яного лицаря уже металевими латами.

Зараз кожен, хто складає пожертву не менше, аніж 100 грн., має право зміцнити щит Святого Юрія символічною металевою пластиною із викарбуваним тризубом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!