Львівський національний музей імені Андрея Шептицького запускає власну відеогру

2308 0
Учасники гри зможуть самостійно створити ікону.
Фото: Львівський національний музей імені Андрея Шептицького

Фото: Львівський національний музей імені Андрея Шептицького

Львівський національний музей імені Андрея Шептицького запускає власну відеогру. Про це кореспонденту Tvoemisto.tv  повідомили в адміністрації музею.

Гра називатиметься «Створи ікону» і пропонуватиме гравцям пройти весь шлях написання ікони: від вибору дерев’яної основи до лакування готового виробу.

Читайте також: У Львові відкриють перший в Україні інтерактивний меморіальний музей

Національний музей імені Андрея Шептицького володіє однією з найбільших збірок давньої української ікони в Україні та світі. Тепер в закладі хочуть, аби відвідувачі могли ознайомитися з пам’ятками давньоукраїнського мистецтва не тільки споглядаючи експонати у залах, а й створюючи їх віртуально.

«Ми розуміємо важливість ідеї розвитку інформаційних технологій у сфері музейної діяльності та культурної спадщини. Саме це спонукає спільноту музею до пошуку та впровадження нових методів поширення інформації про національні мистецькі пам’ятки. Проект «Створи Ікону» стане першим кроком до модернізації інтерактивних засобів навчання в музеї та спробою впровадження нового зразка неформальної освіти у сфері збереження унікальної національної культури України», - розповіли в музеї.

Читайте також: У Львові відбулася прем'єра фільму «Король Данило»

Проект «Створи ікону» реалізовується за кошти Українського культурного фонду. На основі навчальної гри можна буде створювати програми для школярів різної вікової категорії, створювати тематичні екскурсії, майстер-класи, лекції та музейні уроки.

Вже скоро гра буде доступною онлайн у мережі інтернет та для скачування в App Store і Google Play.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!