Львівський обласний психоневрологічний диспансер перетворять у некомерційне підприємство

3465 0
Водночас депутати не підтримали перетворення у некомерційне підприємство дитячого психоневрологічного диспансера.
Фото: google maps

Фото: google maps

Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер перетворять у некомерційне підприємство. Відповідне рішення ухвалили сьогодні обласні обранці під час ХХІІІ чергової сесії Львівської обласної ради.

Читайте також: Нові правила для лікарів та пацієнтів: що варто знати. Інфографіка

«Винести це питання на розгляд сесії було рішенням постійної профільної комісії. Члени комісії одноголосно зійшлися на тому, щоб дати можливість перетворитися в НКП та почати співпрацю із Національною службою здоров’я України. Навантаження на обласний бюджет за попередніми розрахунками буде тільки зростати, ми маємо дати шанс кожній медичній установі укласти угоду з НЗСУ», – зазначив під час сесії заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

Водночас депутати не підтримали перетворення у некомерційне підприємство дитячого психоневрологічного диспансера.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

Нагадаємо, з початку 2018 року в Україні стартувала медреформа, за якою змінився підхід до фінансування медзакладів. Тепер вони мають перетворитися на некомерційні підприємства та отримувати фінансування від НСЗУ залежно від кількості підписаних декларацій із пацієнтами та їх віку. При цьому щомісячно суму будуть перераховувати відповідно до зростання кількості декларацій, які підписують пацієнти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!