Львівський оркестр INSO-LVIV зіграє концерт до 250-річчя Бетховена

1199 0
Музика класика у найбільш мовчазний рік продовжує звучати.
Фото: INSO-LVIV

Фото: INSO-LVIV

З нагоди Бетховенського ювілею оркестр INSO-LVIV присвячує цілий концерт творчості великого композитора і 3 грудня о 19:00 год на сцені Львівської національної філармонії презентуватиме проєкт BEETHOVEN 250. Про це повідомляють організатори.

«Через карантинну перерву для культурної індустрії небагатьом вдалося втілити грандіозні плани, найбільші фестивалі та локальні проєкти були закритими або переходили в digital-формати, але музика класика в найбільш мовчазний рік продовжує звучати», – йдеться в анонсі.

У програмі одні з найвідоміших та найскладніших творів Бетховена. Концерт для скрипки, віолончелі та фортепіано, відомий також як Потрійний концерт, був написаний Бетховеном в 1803 р, а в 1804 опублікований видавництвом Breitkopf & Hartel. Вибір соло інструментів робить його фактично концертом для фортепіанного тріо і це єдиний концерт Бетховена для понад одного соло інструменту.

Читайте також: З'явився перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою

Єдиний у Бетховена і Концерт для скрипки з оркестром (1806, op. 61) належить до найскладніших творів скрипкового репертуару. Справа не стільки у технічних труднощах, які не мають самодостатньої цінності, скільки в глибині змісту, що вимагає високої виконавської зрілості.

Бетховен присвятив Скрипковий концерт своєму другу дитинства Стефану фон Бройнінг. Офіційна критика не відразу гідно оцінила новий шедевр Бетховена. Однак чудова музика швидко завойовувала популярність у слухачів і виконавців, і незабаром Скрипковий концерт Бетховена – одне з найпрекрасніших творів цього жанру – став справжньою перлиною скрипкового репертуару світу.

ВИКОНАВЦІ:

Валерій Соколов – скрипка

Роман Лопатинський –фортепіано

Олексій Шадрін – віолончель

Квитки можна придбати у касі філармонії. У продажі є лише 50 квитків.

Партнерська публікація

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!