Львівський осередок Пласту відкрив вишкільний центр у Винниках. Фото

1491 0
Роботи на другому поверсі будівлі ще тривають. Аби їх завершити, Пласт організовує осінній трейл та звертається по допомогу до охочих благодійників.
фото: prolviv.com

фото: prolviv.com

Львівський осередок Пласту відкрив перший поверх вишкільного центру у Винниках на вул. Крип‘якевича 2а. Із кінця жовтня тут розпочнуть заняття новостворені пластові гуртки, сформовані з дітей та виховників, які проживають у Винниках. Як повідомили у львівському осередку, приміщення центру стане також місцем для зустрічей пластунів зі Львова, області та окружних осередків Пласту.

Зокрема, тут будуть відбуватись вишколи (тренінги) та заходи для молодших та старших пластунів, як від Пласту, так і спільно з дружніми організаціями. В майбутньому центр має стати хабом для співпраці активної молоді Львова.

Читайте також: У Львові пластуни розпочали новий рік. Фото, відео

Додамо, що працювали над приміщенням центру протягом чотирьох років, з 2017-го. За цей час укріпили та відремонтували двоповерхову будівлю з конференц-залом, п’ятьма кімнатами для занять, санвузлом та кухнею. На першому поверсі вишкільного центру вже відбулись перші заходи – вечірня ватра для старшопластунів на задньому подвір’ї. Наступних вихідних у центрі проведуть Вишкіл першої медичної допомоги для львівських пластунів.

Фото: пресслужби ЛМР

Роботи на другому поверсі будівлі ще тривають. Зокрема, потребують встановлення підлоги, міжкімнатних дверей та нових меблів, також необхідно облаштувати благоустрій та оздобити фасад портретом Петра Франка. Заплановані роботи Пласт у Львові оцінює у 1 640 000 грн, з них у наступному році очікує отримати на забезпечення меблями 740 000 грн та облаштування благоустрою 6 000 000 грн від ЛМР, а для завершення ремонту на другому поверсі звертається по допомогу до небайдужих благодійників – необхідно залучити 300 000 грн.

Читайте також: Пластуни організують у Винниках центр альпінізму. Фото

Для цього 23 жовтня Пласт Львів спільно з «Лігою Доброго Бігу» та Run4U організовує «Файний осінній трейл» − благодійний забіг осіннім буковим лісом, колоритними селами Жовківщини та Яворівщини, ландшафтним заказником «Климова Дебра». Старт локації − Чарівні Озера у селі Майдан, що на Львівщині. Усі отримані кошти з проведення, за винятком організаційних витрат, передадуть Пласту Львова, як благодійну допомогу для ремонту вишкільного центру. Долучитись до забігу та підтримати Пласт у Львові можна тут, а підтримати створення Вишкільного центру без участі у забігу.

Нагадаємо, що напередодні у львівського осередку Пласту з’явився новий голова. Ним став Ярослав Булишин, який очолить осередок на період 2022-2023 років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!