Львівський педіатр протягнув зубами «швидку» на підтримку медреформи

1634 0
Акція «Невідкладна медична реформа» відбулася під стінами Верховної Ради.
фото: hromadske.ua

фото: hromadske.ua

Лікар-педіатр зі Львова Олег Скавиш, більш відомий як Олег Тягнизуб, протягнув зубами машину швидкої допомоги 50 м у рамках акції на підтримку медреформи, інформує hromadske.ua.

Читайте також: В гостях у Тягнизуба. Як працює найсильніший у світі педіатр

Загалом в акції взяло участь приблизно півсотні осіб. Організаторами виступили благодійний фонд «Пацієнти України», «Таблеточки», громадська організація «Батьки за вакцинацію», а також лікарі.

Читайте також: 10 міфів про медичну реформу. МОЗ спростовує та пояснює

«Законопроекти №6327 і №6604, які зараз знаходяться в парламенті, покликані зробити важливу річ – держава має платити за послуги, а не за ліжкомісця у лікарнях», – говорить одна з організаторок акції, виконавча директорка благодійного фонду «Пацієнти України» Ольга Стефанишина.

Читайте також: Забагато лікарень. Медична реформа буде, навіть якщо на неї не дадуть грошей

Олег Тягнизуб вже встановив близько десятка українських та світових рекордів по перетягуванню габаритних транспортних засобів зубами. Гроші за них він віддає на лікування онкохворих дітей. Свою мотивацію участі в акції пояснює тим, що не відчуває захисту пацієнтів та лікарів від держави: «Настільки тяжкий шлях цієї медичної реформи, що фактично доводиться її вигризати зубами».

Як зазначає представниця благодійного фонду «Таблеточки» Ірина Литовченко, лікування однієї онкохворої дитини коштує 400 тисяч гривень, дорослої – 1,5 мільйони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!