Львівський перинатальний центр тимчасово очолила лікарка з Івано-Франківська

2946 0
Олександра Бойчук – акушер-гінеколог, професорка, депутатка.

Управління майном спільної власності Львівської облради призначило в.о. директора Львівського перинатального центру лікаря з Івано-Франківська Олександру Бойчук. Про це у коментарі IA ZIK повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

За її словами, Олександра Бойчук очолюватиме перинатальний центр до часу проведення конкурсу. Також Ірина Микичак каже, що з колективом конфлікту в нової керівниці немає.

«Ми зустрічалися з колективом. Була абсолютно спокійна конструктивна розмова, жодного додатково питання з цього приводу не було. Знаю, що вона робила обхід в установі, я не маю відголосків якогось негативу чи агресії. Знаю, що оприлюднено лист в соціальних мережах за підписом кількох працівників, але колектив налаштований працювати, надзвичайно зацікавлений у тому, щоби продовжувалася реконструкція і будівництво гінекологічного корпусу, щоб завершити ці роботи», – говорить вона.

На сторінці перинатального центру у Facebook дійсно 23 квітня опубліковане звернення працівників щодо призначення напередодні Олександри Бойчук керівницею закладу. У ньому, зокрема, написано, що колектив і раніше злагоджено працював, а тому «невиправдане призначення "зверху" провокує збурення, напруженість та дестабілізацію в установі». Працівники вимагають скасувати призначення Олександри Бойчук в. о. директорки.

Читайте також: Львівська швидка допомога припинила італійський страйк

«Це беззаперечно відіб'ється на якості надання медичної допомоги, створюватиме незручності і невиправдану небезпеку у наданні медичної допомоги, ризики життю та здоров'ю жінкам і дітям», — йдеться у зверненні.

Судячи зі скан-копії документу, його підписали 13 працівників центру.

Нагадаємо, львівський обласний перинатальний центр запрацював торік улітку – теж не з першого разу. За словами Ірини Микичак, другу чергу будівництва Центру мають відкрити навесні, наразі роботи відбуваються за планом, хоча і бракувало робітників. Конкурс на посаду керівника медзакладу оголошували вже кілька разів, проте жодного разу конкурсна комісія ЛОР не дійшла згоди. Тимчасово в. о. директора центру був Ігор Потапов, який є заступником головного лікаря центру та ним і має залишитися.

Про наміри призначити тимчасовою керівницею закладу Олександру Бойчук Ірина Микичак розповіла журналістам під час зустрічі в лютому. Тоді працівники перинатального центру виступили проти призначення незнайомої їм Олександри Бойчук в. о. гендиректорки без попереднього обговорення її кандидатури з колективом.

Додамо, що 38-річна Олександра Бойчук – лікарка вищої категорії, професорка Івано-Франківського медуніверситету, працює в приватному клінічно-діагностичному центрі «Сімедгруп». На минулих місцевих виборах балотувалась до Івано-Франківської міськради від УГП.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!