Львівський прокурор також перевірив умови утримання в’язнів у СІЗО

2442 0
Напередодні у львівській колонії №19 побувала група із Секретаріату Уповноваженого з прав людини та виявила низку порушень.
фото: Уповноважений ВРУ з прав людини

фото: Уповноважений ВРУ з прав людини

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський проінспектував львівський СІЗО, після чого зазначив, що для належного забезпечення прав в’язнів на відповідні матеріально-побутові умови тримання вживають достатньо заходів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Читайте також: Місця несвободи. На Львівщині хворих тримають у нелюдських умовах

Під час планового робочого виїзду прокурор «позитивно відзначив наявність та облаштування прогулянкового дворика, яким можуть користуватись дві ув’язнені жінки (що відбувають покарання разом із малолітніми дітьми)».

«Прокурор області зауважив, що керівництвом установи вживається достатньо заходів для належного забезпечення прав в’язнів на належні матеріально-побутові умови тримання, медичне обслуговування, забезпечення харчуванням, а також тих прав, що гарантовані їм Законом України «Про попереднє ув’язнення», кримінально-виконавчим законодавством України та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як живуть ув’язнені у львівському СІЗО. Фото

Нагадаємо, що минулого тижня львівській колонії №19 побувала група із Секретаріату Уповноваженого з прав людини та виявила низку порушень. Зокрема моніторингова група відзначила, що всі камери потребують ремонту, у них недостатньо природного та штучного освітлення, відсутні бачки з питною водою. Також порушено право в’язнів на приватність, адже ліжка розташовані впритул одне до одного.

Проте, за інформацією моніторингової групи, найбільшою проблемою є медична частина колонії, яка практично відсутня: вона немає ані свого приміщення, ані ліцензії на ведення медичної практики. Тут немає лікарів-фтизіатрів, інфекціоністів, фельдшерів тощо. Також бракує медичних препаратів для лікування хвороб, на які страждають ув’язнені.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!