Львівський протезний завод на межі закриття. Працівники 7 місяців без зарплати

1939 0
Близько 40 мільйонів – борги заводу.
Фото: protez.com.ua

Фото: protez.com.ua

Львівський протезний завод на межі закриття. На держпідприємстві почали накопичуватися борги, бо через карантин був вимушений простій. Працівники 7 місяців без зарплати, інформує ТСН.

Інвалідні візки, велосипеди, вертикалізатори і протези тут виготовляють понад сто років. Деякі вироби унікальні, аналогів їм в Україні немає. Але через карантин завод кілька місяців вимушено простоював. З березня тут накопичувалися борги – зараз це близько 40 мільйонів. За останні кілька місяців з підприємства звільнилися більше десяти людей. 

Директор заводу, якого призначили лише в липні, неодноразово звертався до Мінсоцполітики, у відповідь поки що тільки обіцянки.

«З метою недопущення припинення роботи «Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування» Мінсоцполітики звернулося до Міністерства фінансів України з проханням при внесенні змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік» виділити з державного бюджету кошти в сумі 39,7 мільйонів гривень шляхом створення нової бюджетної програми для погашення зазначеної вище заборгованості», – зазначили у Міністерстві соцполітики.

Степан Жукровський, голова профкому Львівського протезного заводу, впевнений, що хтось хоче приватизувати чи зробити так, щоб це приміщення підприємства пішло під будівництво будинку.

Працівники готові почекати ще тиждень, якщо борги не виплатять, збираються їхати на пікет під міністерство.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!