Львівський ресторан, у якому отруїлися гості на весіллі, тимчасово зачинили

6069 0
У ресторані виявили численні порушення санітарних норм,
Фото: objor.com

Фото: objor.com

Держпродспоживслужба перевірила ресторан «Червона Рута» на Сихові, де у суботу, 8 червня, на весіллі отруїлися люди, та виявила численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби.

Читайте також: Як уникнути отруєння під час свят. Рекомендації МОЗ

За результатами перевірки ресторан зачинили до 24 червня. Львівський обласний лабораторний центр МОЗ відібрав 20 змивів на патогенну та умовно-патогенну флору 12 проб харчових продуктів та одну пробу води на мікробіологічній дослідження. Також обстежити сімох працівників на наявність стафілококу та патогенних бактерій. Результати перебувають у роботі. Також на підприємство наклали адміністративний штраф.

Загалом зі ста гостей до медиків звернулися 45, п’ятеро з яких – діти. 40 пацієнтів перебувають у інфекційній лікарні з діагнозом «Гостра кишкова інфекція», ще п’ятеро лікуються вдома.

Водночас поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Обвинуваченим загрожує обмеження волі на строк до трьох років. 

Читайте також: Як уникнути харчового отруєння? Поради

У всіх пацієнтів були однакові симптоми: висока температура, пронос, блювота. Ресторан перевіряє санепідемслужба. Наразі не відомо, що стало причиною отруєння. Загалом на весіллі було близько ста гостей. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!