Львів‘янин Назар Боженко став абсолютним чемпіоном світу з риболовлі

2564 0
Назар Боженко є майстром спорту міжнародного класу. Спорстмен також виступає у збірній області з лову хижака з човна.
фото: управління молоді і спорту лода

фото: управління молоді і спорту лода

23-річний львів‘янин Назар Боженко став абсолютним чемпіоном світу з ловлі риби спінінгом з берега, а національна збірна України стала переможцем у загальнокомандному заліку. Про це повідомили в управлінні молоді і спорту Львівської ОДА.

Відбувались змагання у Болгарії, на гірській річці Вачер. Збірна команда України складалась з чотирьох спортсменів в основному складі та одного на випадок заміни. Кожен спортсмен мав також одного координатора, який відстежував вільні сектори в зоні, ловлю суперників і координував переміщення.

Читайте також: Львівська фехтувальниця Наталія Морквич здобула «срібло» на Паралімпійських іграх

Очки нараховували за кожну правильно зловлену та відпущену рибу. До заліку приймали тільки форель.

«Ми вже двічі були на п'єдесталі пошани, зайнявши друге та третє місце. Однак в особистому заліку Україна ще не мала медалі. Це перша і одразу золота», – каже керівник обласної федерації риболовного спорту Олег Ривак.

Додамо, що Назар Боженко є майстром спорту міжнародного класу. Спорстмен також виступає у збірній області з лову хижака з човна. Окрім Назара, у складі національної зібрної був також львів‘янин Юрій Болехівський. Тренуються спортсмени часто, виїжджають в Карпати. Зараз готуються до Кубку України, що буде на початку жовтня. А в 2022 році на озері в Прилбичах прийматимуть чемпіонат світу з ловлі коропа.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!