Львівський школяр представить Україну на молодіжних дебатах в Угорщині

3622 0
У змаганнях візьмуть участь три тисячі школярів з 12-ти країн світу.
Фото: МОН

Фото: МОН

Учень львівської школи №28 Адріан Стогній пройшов у фінал молодіжних дебатів, що відбудуться в жовтні в Будапешті. Там він і киянка Марина Дмитрик представлятимуть Україну у змаганні учасників з 12-ти країн. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Читайте також: Львівський школяр Дмитро Лопушанський здобув перемогу на наукових змаганнях в Малайзії

Під час національного відбору четверо українських школярів виступили німецькою мовою на тему: «Чи потрібно призовну армію в Україні замінити на професійну?». Під час оцінки виступів журі брало до уваги уміння доповнювати думки інших учасників, розуміти та аналізувати їх позицію тощо.

Проект Міжнародні молодіжні дебати підтримує дебати як засіб демократичного вирішення суперечностей, а також сприяє розвитку багатомовності в Європі. В Україні конкурс проводять з 2006 року.

Читайте також: ІТ-діти. Як винаходи львівських школярів підкорюють світ

Ініціаторами проекту є Goethe-Institut, фонд «Пам'ять, відповідальність та майбутнє», Благодійний фонд Герті та Центральне відомство з питань середньої освіти за кордоном.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!