Політична реклама

Львівський сморід містить аміак і сірководень

1591 0
Відповідальність за неприємний запах у Львові можна покласти на 12 підприємств, найперше йдеться про «Ензим», «Першу приватну броварню», «Світанок», Львівський жирокомбінат, «Світоч».

Всі, крім «Ензиму», не мають очисних споруд. Хоча очисні споруди «Ензиму» теж є недовершеними і не працюють так, як слід. Сумарний коефіцієнт перевищення забруднюючих речовин у стоках найвищий саме в «Ензиму» - 7,25 рази більше норми, далі йдуть «Перша приватна броварня» (2,75 рази) і «Світанок» (2,3 рази).

Тепер відомо, які саме гази викидаються у повітря – зокрема, йдеться про аміак і сірководень.

Щодо штрафних санкцій, накладених на вказані підприємства, то, за словами головного інженера ЛКП «Львівводоканал» Володимира Садового, вони щомісяця сплачують 600 тис. грн за перевищення норми забруднюючих речовин. При цьому він зазначив, що суди зараз розглядають позов, згідно з яким один лише «Ензим» має заплатити 4,5 млн грн штрафу.

Обов’язковим для вирішення проблеми неприємного запаху у Львові є завершення будівництва очисних споруд на заводі «Ензим», а також будівництво очисних споруд на інших підприємствах, що перевищують норму забруднюючих речовин у своїх стоках.

Нагадаємо, що сьогодні львів'яни пікетували проти смороду.

Джерело: Захід нет

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!